måndag 29 oktober 2012

En död bananfluga är en bra bananfluga.

Jag har blivit med bananflugor. Jävla satyg om du frågar mig. De är så förbenat snabba att de får vanliga flugor att likna sengångare. Jag har nu slängt allt som de skulle kunna komma ifrån och antar utmaningen att förinta dem.

6 kommentarer:

  1. Usch, dom är så jobbiga! Brukar också ha problem med dem någon gång per år, men har inte hittat nåt bra sätt att bli av med dom, dom brukar försvinna efter ett tag bara. Har läst att ett glas med saft lockar till sig dom, och ha i lite diskmedel för att bryta ytspänningen. Det ska jag testa nästa gång dom invaderar mitt hem :)

    SvaraRadera
  2. Om man inte har en parfym man inte använder och är försiktig så att inget tar eld borde man kunna ta dö på flygande bananflugor genom att spruta parfym på en brinnande tändsticka framför de små fanskapen. Parfym innehåller mest alkohol och är alltså eldfängt. Saker i allmänhet tar inte direkt eld men kan kanske bli svedda så var försiktig. Och det kommer lukta jättemycket parfym i rummet eftersom doftämnet förångas och på så sätt sprids "effektivare" i rummet. Bara iappropå ingenting. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, eld låter lite farligt i mitt ett och ett halvt år gamla kök... :-P

      Radera
  3. Jag brukar blanda vinäger, sirap och lite diskmedel och de lockar till sig mängder och dom dör i flock, samt skura hela köket (kakel och skåpsluckor och sånt du vet) en gång om dagen så dom inte kan lägga ägg

    SvaraRadera